This is a preview with a temporary URL which will change after publishing.

[RO] Educație în Situații de Urgență

Comisia Europeană, prin Direcția Generală de Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO), lansează o campanie de comunicare pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța educației în situații de urgență. 

Acest kit de resurse conține materiale și informații pe care le puteți folosi pentru a implica elevii din cadrul școalii sau instituției dumneavoastră de învățământ. 


1. Education, No Matter What 

Educație, Indiferent de Situație (Education, No Matter What) este motto-ul nostru pentru această campanie de conștientizare. Prin această frază scurtă și clară dorim să subliniem că educația este un drept fundamental și o nevoie esențială pentru copii. În timp ce crizele umanitare din întreaga lume amenință să perturbe educația copiilor și tinerilor, este esențial să le oferim un viitor mai bun, să le dezvoltăm întregul potențial și să îi echipăm cu abilitățile și protecția de care au nevoie pentru a le restabili sentimentul de normalitate și siguranță. 

Educația nu trebuie întreruptă, indiferent de cât de gravă ar fi criza. 

Hanan, Syria
Hanan, Syria

Educația este motorul schimbării: este puternică și esențială. Educația ar trebui să fie întotdeauna posibilă, indiferent de context. Din acest motiv, UE investește în educația în situațiile de criză din întreaga lume. 

Campania își propune să ajute tinerii elevi și studenți, cu vărste cuprinse între 16 și 30 de ani să reflecteze și să înțeleagă mai bine impactul pozitiv pe care proiectele educaționale finanțate de UE îl au asupra tinerilor din zonele afectate de crizele umanitare prin documentare atât în format scurt, cât și lung și printr-o competiție documentară. 

Dacă doriți mai multe informații despre campanie, puteți vizita ​ website-ul și astfel puteți afla mai multe despre ce face UE pentru a sprijini educația în situații de urgență. 

Information for Teachers_RO.pptx

PPTX - 46 Mb

2. Proiecții ale documentarului în școli  

Un documentar cu o durată de 12 minute, realizat în colaborare cu renumiții producători de filme documentare Olivier Jobard și Claire Billet, membri ai agenției MYOP

Acest documentar va fi proiectat în cadrul unor festivaluri de film umanitar pentru a stimula dezbaterea despre importanța educației în situații de criză. Puteți găsi lista festivalurilor pe website-ul campaniei. 

Invităm școlile și instituțiile de învățământ să găzduiască proiecții ale documentarului începând cu mai 2023. 

Urmăriți aici clipul de prezentare și documentarul în întregime:

  • 30 sec video trailer
  • 1 min video trailer
  • 12 min video documentary

Ați dori să organizați o proiecție împreună cu elevii și studenții dumneavoastră?

Poate cu o introducere a unui reprezentant la Comisiei Europene sau urmată de o dezbatere asupra Educației, Indiferent de Situație (Education, No Matter What)? Vă rugăm să luați legătura cu noi prin email. Vă vom oferi documentarul și, de asemenea, vă putem ajuta în organizarea evenimentului. 


3. La parte la competiția video Educație în Mișcare (Education in Motion) 

Această competiție oferă oportunitatea tinerilor europeni să reflecteze asupra importanței educației, să-și prezinte ideea pentru un documentar cu privire la aceast subiect și – pentru norocosul câștigător – de a produce un documentar de 5-10 minute în colaborare cu VICE World News.

 

APPLICATIONS ARE CLOSED

The winner will be announced in spring 2023.


4. Urmăriți mai multe materiale video despre educația în situații de criză:

Marie_Burkina Faso_ RO _15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Hanan_Syria_RO_15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Sonia_Ukraine_RO_15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Marie, Burkina Faso_RO

MP4 - 63 Mb

Hanan, Syria_RO

MP4 - 65 Mb

Sonia, Ukraine_RO

MP4 - 78 Mb

5. Key visuals

Education in emergency_Burkina_kvisuals_RO.pdf

PDF - 2.6 Mb

Education in emergency_Ukraine_kvisuals_RO.pdf

PDF - 2.4 Mb

Education in emergency_Syria_kvisuals_RO.pdf

PDF - 1.5 Mb

6. ​ #EducationNoMatterWhat Social Media posts 

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (1) FACEBOOK POST

Imaginează-ți că ți-ar fi luat dreptul la educație…Cum te-ai simți❔

Din păcate, asta se întâmplă multor copii prinși în crize umanitare: se trezesc lipsiți de dreptul lor de a învăța într-o clasă sigură și primitoare.

Pentru UE🇪🇺, acest lucru este inacceptabil. Din acest motiv, @EUCivilProtection&HumanitarianAid ajută milioane de copii oferind acces la #EducationNoMatterWhat 📚

👉 Aflați mai multe despre cum reușesc cursanții să revină la obiceiurile lor datorită forței lor interioare și alături de ajutorul umanitar al UE.

#EducationNoMatterWhat
#EducationInEmergencies

 

 ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (2) INSTAGRAM POST

Ai auzit de #EducationNoMatterWhat ❓

Este noua campanie @eu_echo care se focusează pe provocările a milioane de studenți ce trăiesc în crize umanitare în fiecare zi.

Uniunea Europeană este un actor important atunci când vine vorba de educație: află cum îi ajută pe studenții - la fel ca tine – să continue să studieze 📙📗📘 indiferent de situație: descoperă campania, dă click pe linkul din bio!

#EducationNoMatterWhat
#EducationInEmergencies


Urmăriți-ne: 

Vă mulțumim că dați vestea mai departe! ​ 


Privacy notice

We contact you in relation to the Campaign on the EU Humanitarian Aid operation: #EducationNoMatterWhat. We believe this would interest you considering your field of activity. We obtained your contact information from public records or through direct contact with your organization within the framework of this campaign. More information on how your personal data is processed you find here. If you do not wish to be contacted about this topic or you change your mind at any time, feel free to unsubscribe by replying to this email.

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About DG ECHO