[NL] Education, No Matter What

De Europese Commissie lanceert via haar Directorate-General for European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations (DG ECHO) een communicatiecampagne om het bewustzijn van het belang van onderwijs in noodsituaties te vergroten. 

Deze toolkit bevat materialen en informatie die u kunt gebruiken om de leerlingen van uw school of onderwijsinstelling te betrekken. 


1. Education, No Matter What 

Education, No Matter What is ons motto voor deze bewustwordingscampagne. Met deze korte duidelijke zin willen we benadrukken dat onderwijs een grondrecht is en een essentiële behoefte voor kinderen. Humanitaire crises over de hele wereld dreigen het onderwijs voor kinderen en jongeren te verstoren. Het is van cruciaal belang hen een betere toekomst te bieden, hun volledige potentieel te ontwikkelen en hen de vaardigheden en bescherming te geven die zij nodig hebben om hun gevoel van normaliteit en veiligheid te herstellen. 

Het onderwijs mag niet worden onderbroken, hoe ernstig de crisis ook is. 

Hanan, Syria
Hanan, Syria

Onderwijs is de motor van verandering: het is krachtig en essentieel. Onderwijs moet altijd mogelijk zijn, wat er ook gebeurt. Daarom investeert de EU in onderwijs in crisissituaties over de hele wereld. 

De campagne is bedoeld om studenten tussen 16 en 30 jaar te helpen de positieve impact van door de EU gefinancierde onderwijsprojecten voor jongeren in door humanitaire crises getroffen gebieden beter te begrijpen en erover na te denken, door zowel lange als korte documentaires te tonen én met een pitchwedstrijd voor een documentaire: Education in Motion

Als u meer informatie wilt over de campagne, kunt u de website bezoeken en meer te weten komen over wat de EU doet om onderwijs in noodsituaties te ondersteunen. 

Information for Teachers_NL.pptx

PPTX - 46 Mb

2. Schoolvertoningen van de documentaire  

Een 12 minuten durende documentaire die tot stand kwam tot stand in samenwerking met de gerenommeerde documentairemakers Olivier Jobard en Claire Billet van Agence MYOP.

Deze documentaire wordt vertoond op humanitaire filmfestivals om het debat over het belang van onderwijs in crisissituaties te stimuleren. De lijst met festivals vindt u op de campagnewebsite. 

We nodigen scholen en onderwijsinstellingen uit om vanaf mei 2023 vertoningen van de documentaire te organiseren.

Bekijk hier de trailer en de volledige documentaire:

  • 30 sec video trailer
  • 1 min video trailer
  • 12 min video documentary

Wilt u samen met uw studenten een filmscreening organiseren?

Wellicht met een inleiding door een vertegenwoordiger van de Europese Commissie of gevolgd door een debat over het belang van Education, No Matter What? Neem dan gewoon contact met ons op via e-mail. Wij voorzien u van de documentaire en kunnen u ook helpen bij het organiseren van uw evenement. 


3. Doe mee aan de videowedstrijd Education in Motion

Deze wedstrijd geeft jonge Europeanen de kans na te denken over het belang van onderwijs, hun idee voor een documentaire over het onderwerp te pitchen en – voor de gelukkige winnaar – een documentaire van 5 tot 10 minuten te produceren in samenwerking met VICE World News. 

 

APPLICATIONS ARE CLOSED

The winner will be announced in spring 2023.


4. Bekijk meer filmpjes over onderwijs in crisisgebieden:

Marie_Burkina Faso_ NL _15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Hanan_Syria_NL_15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Sonia_Ukraine_NL_15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Marie, Burkina Faso_NL

MP4 - 63 Mb

Hanan, Syria_NL

MP4 - 65 Mb

Sonia, Ukraine_NL

MP4 - 78 Mb

5. Key visuals

Education in emergency_Burkina_kvisuals_NL.pdf

PDF - 2.6 Mb

Education in emergency_Syria_kvisuals_NL.pdf

PDF - 1.5 Mb

Education in emergency_Ukraine_kvisuals_NL.pdf

PDF - 2.4 Mb

6. ​ #EducationNoMatterWhat Social Media posts 

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (1) FACEBOOK POST

Stel je voor dat je recht op toegang tot onderwijs je zou worden ontnomen...Hoe zou je je voelen❔

Helaas is dat wat er gebeurt met veel kinderen die in humanitaire crises terechtkomen: ze worden beroofd van hun recht om te leren in een veilig en gastvrij klaslokaal.

Voor de EU🇪🇺 is dit onaanvaardbaar. Om deze reden helpt @EUCivilProtection&HumanitarianAid miljoenen kinderen door toegang te bieden tot #EducationNoMatterWhat 📚

👉 Lees meer over hoe leerlingen erin slagen hun gewoontes weer op te pakken dankzij hun innerlijke kracht en de humanitaire hulp van de EU.

#EducationNoMatterWhat
#EducationInEmergencies

 

 ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (2) INSTAGRAM POST

Heb je al gehoord van #EducationNoMatterWhat ❓

Het is de nieuwe @eu_echo-campagne die zich focust op de uitdagingen waarmee miljoenen studenten in humanitaire crises elke dag worden geconfronteerd.

De Europese Unie is een belangrijke hulpdonor op het gebied van onderwijs: ontdek hoe zij studenten – net als jijzelf – helpt om te blijven studeren 📙📗📘 wat er ook gebeurt: ontdek de campagne, klik op de link in bio!

#EducationNoMatterWhat
#EducationInEmergencies


Volg ons: 

Bedankt voor het delen! 


Privacy notice

We contact you in relation to the Campaign on the EU Humanitarian Aid operation: #EducationNoMatterWhat. We believe this would interest you considering your field of activity. We obtained your contact information from public records or through direct contact with your organization within the framework of this campaign. More information on how your personal data is processed you find here. If you do not wish to be contacted about this topic or you change your mind at any time, feel free to unsubscribe by replying to this email.

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About DG ECHO