[HU] Oktatás vészhelyzetekben

Az Európai Bizottság az Európai Polgári Védelmi és Humanitárius Segélynyújtási Műveletének Főigazgatóságán (DG ECHO) keresztül kommunikációs kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet az oktatás fontosságára vészhelyzetekben. 

Ez az eszköztár olyan anyagokat és információkat tartalmaz, amelyeket felhasználhat iskolája vagy oktatási intézménye diákjainak bevonására.


1. Oktatás, bármi áron 

A mottónk erre a figyelemfelkeltő kampányra. – „Oktatás, bármi áron”. Ezzel a rövid, világos mondattal azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy az oktatás alapvető jog és alapvető szükséglet a gyermekek számára. Miközben a humanitárius válságok világszerte azzal fenyegetnek, hogy megszakítják a gyermekek és fiatalok oktatását, döntő fontosságú, hogy szebb jövőt biztosítsunk számukra, kibontakoztassuk teljes potenciáljukat, és felvértezzük őket a normális életérzésük és biztonságérzetük helyreállításához szükséges készségekkel és védelemmel. 

Az oktatás nem szakadhat meg, bármilyen súlyos is a válság. 

Hanan, Syria
Hanan, Syria

Az oktatás a változás motorja: erőteljes és alapvető fontosságú. Az oktatásnak mindig lennie kell, bármi történjék is. Ezért az EU világszerte befektet az oktatásba a krízishelyzetekkel sújtott területeken. 

A kampány célja, hogy a 16-30 év közötti fiatal diákok hosszú és rövid formátumú dokumentumfilmek és egy dokumentumfilm pitch pályázat segítségével jobban megértsék és átgondolják, hogy az EU által finanszírozott oktatási projektek milyen pozitív hatást gyakorolnak a humanitárius válság által érintett területeken élő fiatalokra. 

Ha további információkat szeretne a kampányról, látogasson el a honlapra és tájékozódjon arról, hogy mit tesz az EU a vészhelyzetekben történő oktatás támogatása érdekében

Information for Teachers_HU.pptx

PPTX - 46 Mb

2. A dokumentumfilm iskolai vetítései ​  

Egy 12 perces dokumentumfilm, ami Olivier Jobard és Claire Billet neves dokumentumfilmesek közreműködésével, a MYOP ügynökség felkérésére készült.

Ezt a dokumentumfilmet humanitárius filmfesztiválokon fogják vetíteni, hogy vitát ösztönözzenek az oktatás fontosságáról válsághelyzetekben. A fesztiválok listáját a kampány honlapján ​ találja meg. 

Iskolákat és oktatási intézményeket kérünk fel meg a dokumentumfilm vetítésére 2023 májusától. 

Itt az előzetest és a teljes dokumentumfilmet is megtekintheti:

  • 30 sec video trailer
  • 1 min video trailer
  • 12 min video documentary

Szeretne vetítést szervezni a diákjaival?

Esetleg az Európai Bizottság képviselőjének bevezetőjével, vagy az "Oktatás, bármi áron" fontosságáról szóló vitával? Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben. Mi biztosítjuk Önnek a dokumentumfilmet, és segítünk az esemény megszervezésében is. 


3. Vegyen részt a Mozgásban az oktatás videókészítő versenyen 

Ez a verseny lehetőséget ad az európai fiataloknak arra, hogy elgondolkodjanak az oktatás fontosságáról, bemutassák a témával kapcsolatos dokumentumfilm-ötletüket, és - a szerencsés nyertes számára - a VICE World News -zal együttműködve 5-10 perces dokumentumfilmet készítsenek. 

 

APPLICATIONS ARE CLOSED

The winner will be announced in spring 2023.


4. További videók arról, hogyan működhet az oktatás válsághelyzetben:

Marie_Burkina Faso_ HU _15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Hanan_Syria_HU_15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Sonia_Ukraine_HU_15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Marie, Burkina Faso_HU

MP4 - 63 Mb

Hanan, Syria_HU

MP4 - 65 Mb

Sonia, Ukraine_HU

MP4 - 78 Mb

5. Key visuals

Education in emergency_Burkina_kvisuals_HU.pdf

PDF - 2.6 Mb

Education in emergency_Syria_kvisuals_HU.pdf

PDF - 1.5 Mb

Education in emergency_Ukraine_kvisuals_HU.pdf

PDF - 2.4 Mb

6. ​ #EducationNoMatterWhat Social Media posts 

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (1) FACEBOOK POST

Képzeld el, hogy elveszik tőled az oktatáshoz való jogodat... Hogy éreznéd magad❔

Sajnos ez történik sok gyermekkel, akiket humanitárius válságok érnek: megfosztják őket attól a joguktól, hogy biztonságos és barátságos osztályteremben tanulhassanak.

Az EU🇪🇺 számára ez elfogadhatatlan. Ezért az @EUCivilProtection&HumanitarianAid gyermekek millióit segíti azzal, hogy hozzáférést biztosít az #EducationNoMatterWhat programhoz. 📚

👉Tudj meg többet arról, hogyan sikerül a tanulóknak az EU humanitárius segélye mellett belső erejüknek köszönhetően visszatérni a szokásaikhoz.

#EducationNoMatterWhat
#EducationInEmergencies

 

 ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (2) INSTAGRAM POST

Hallottál már az #EducationNoMatterWhat programról ❓

Ez az új @eu_echo kampány, amely a humanitárius válsághelyzetekben élő diákok milliói által, nap mint nap tapasztalt kihívásokra összpontosít.

Az Európai Unió az egyik legnagyobb segélyező, ha az oktatásról van szó: tudd meg, hogyan segíti a diákokat - hozzád hasonlóan - abban, hogy folytathassák tanulmányaikat 📙📗📘 bármi áron: fedezd fel a kampányt, kattints a bioban található linkre!

#EducationNoMatterWhat
#EducationInEmergencies


Kövessen: 

Köszönjük, hogy terjeszti az üzenetet! 


Privacy notice

We contact you in relation to the Campaign on the EU Humanitarian Aid operation: #EducationNoMatterWhat. We believe this would interest you considering your field of activity. We obtained your contact information from public records or through direct contact with your organization within the framework of this campaign. More information on how your personal data is processed you find here. If you do not wish to be contacted about this topic or you change your mind at any time, feel free to unsubscribe by replying to this email.

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About DG ECHO