[DK] Undervisning i nødsituationer

Europa-Kommissionen lancerer nu gennem Generaldirektoratet for Humanitær Bistand og Civilbeskyttelse (DG ECHO) en kommunikationsindsats for at øge kendskabet til vigtigheden af uddannelse i nødsituationer. 

Denne værktøjskasse indeholder materialer og information, som I kan bruge til at få elever på jeres skole eller uddannelsesinstitutioner til at engagere sig i emnet. ​ ​ 


1. Uddannelse, uanset hvad 

“Uddannelse, uanset hvad” er vores motto for denne oplysningskampagne. Med denne korte og klare sætning ønsker vi at understrege, at uddannelse er en fundamental ret og udgør et essentielt behov for børn. Når humanitære kriser rundt omkring i verden truer med at afbryder undervisningen af børn og unge, er det afgørende at gøre en indsats for at give dem en lysere fremtid, udløse deres fulde potentiale og udstyre dem med de færdigheder og den beskyttelse, de har brug for, for at genskabe en følelse af normalitet og sikkerhed

Uddannelse må ikke blive afbrudt, uanset hvor alvorlig en krise er. 

Hanan, Syria
Hanan, Syria

Uddannelse er det, der driver forandring fremad – det er kraftfuldt og nødvendigt. Uddannelse bør altid være mulig, uanset hvad. Derfor investerer EU i undervisning rundt omkring i verden, hvor der er krisesituationer. 

Denne kampagne har til formål at hjælpe studerende i alderen 16 til 30 år til at få en bedre forståelse for – og til at reflektere over – den betydning, som de EU-finansierede undervisningsprojekter har for unge mennesker i områder, ramt af humanitære kriser. Det gøres gennem dokumentarer i både kort og lang form samt en dokumentar pitch konkurrence. 

Hvis I vil have mere information om kampagnen, kan I besøge hjemmesiden ​ og få mere information om, hvad EU gør for at støtte undervisning i nødsituationer. 

Information for Teachers_DA.pptx

PPTX - 46 Mb

2. Skolevisninger af dokumentar  

En 12 minutter lang dokumentar, som er produceret i samarbejde med de berømte dokumentarfilmskabere, Olivier Jobard og Claire Billet, en del af organisationen, MYOP.

Dokumentaren vil blive vist på humanitære filmfestivaler for at tilskynde til debat om vigtigheden af uddannelse i nødsituationer. Du kan finde listen over festivaler på kampagnens hjemmeside. 

Vi inviterer skoler og uddannelsesinstitutioner til at være vært for visninger af dokumentaren fra og med maj 2023. ​ 

Se traileren og dokumentaren i fuld længde her:

  • 30 sec video trailer
  • 1 min video trailer
  • 12 min video documentary

Kunne I tænke jer at arrangere en visning for jeres elever?

Måske med en introduction fra en repræsentant fra Europa-Kommissionen eller med en efterfølgende debat om vigtigheden af ”Uddannelse, uanset hvad”? Så skriv bare til os på email og vi vil sender jer dokumentaren og også hjælpe jer med at organisere jeres arrangement. 


3. Detag I videokonkurrencen “Uddannelse i levende billeder”  

Konkurrencen giver unge europæere mulighed for at reflektere over vigtigheden af uddannelse, at pitche deres ide til en dokumentar om emnet og – for de heldige vindere – at producere en 5-10 minutters dokumentar i samarbejde med VICE World News.

 

APPLICATIONS ARE CLOSED

The winner will be announced in spring 2023.


4. Se flere videoer om uddannelse i nødsituationer:

Marie_Burkina Faso_ RO _15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Hanan_Syria_RO_15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Sonia_Ukraine_RO_15'.mp4

MP4 - 29 Mb

Marie, Burkina Faso_DA

MP4 - 63 Mb

Hanan, Syria_DA

MP4 - 65 Mb

Sonia, Ukraine_DA

MP4 - 78 Mb

5. Key visuals

Education in emergency_Burkina_kvisuals_DA.pdf

PDF - 2.6 Mb

Education in emergency_Syria_kvisuals_DA.pdf

PDF - 1.5 Mb

Education in emergency_Ukraine_kvisuals_DA.pdf

PDF - 2.4 Mb

6. ​ #EducationNoMatterWhat Social Media posts 

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (1) FACEBOOK POST

Forestil dig, at dine rettigheder til at modtage undervisning blev taget fra dig… Hvordan ville du have det?

Desværre er det, hvad der sker for mange børn fanget midt i humanitære kriser. De bliver frataget deres ret til at lære i et sikkert og imødekommende klasseværelse.

For EU🇪🇺, er dette uacceptabelt. Og af den grund hjælper @EUCivilProtection&HumanitarianAid millioner af børn ved at give dem adgang til #EducationNoMatterWhat 📚

👉 Lær mere om, hvordan elever kan finde tilbage til deres vaner takket være indre styrke og i samarbejde med EU’s humanitære bistandsoperationer.

#EducationNoMatterWhat

#EducationEmergencies

 

 ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (2) INSTAGRAM POST

Har du hørt om #EducationNoMatterWhat ❓

Det er den nye @eu-echo kampagne, der fokuserer på de udfordringer, som millioner af studerende hver dag står overfor, fordi de befinder sig midt i en humanitær krise.

Den Europæiske Union er en stor donor på uddannelsesområdet: lær mere, om hvordan EU hjælper studerende – ligesom dig – med at fortsætte deres uddannelse 📙📗📘uanset hvad.

Klik på linket i bioen og udforsk kampagnen.

#EducationNoMatterWhat

#EducationEmergencies


Følg os: 

Tak for hjælpen med at sprede budskabet 


Privacy notice

We contact you in relation to the Campaign on the EU Humanitarian Aid operation: #EducationNoMatterWhat. We believe this would interest you considering your field of activity. We obtained your contact information from public records or through direct contact with your organization within the framework of this campaign. More information on how your personal data is processed you find here. If you do not wish to be contacted about this topic or you change your mind at any time, feel free to unsubscribe by replying to this email.

 

Get updates in your mailbox

By clicking "Subscribe" I confirm I have read and agree to the Privacy Policy.

About DG ECHO